Saturday, January 23, 2010

Pocahontas

Ma bucur ca am luat Disney Movie Pack, sunt unele chestii pe care nu le-am vazut inca. Cred ca desenele animate sunt facute de oameni mari pentru oameni mari. Replici care suna a clicheé, lectii pe care ar fi trebuit sa le invatam de multa vreme reamintite intr-un mod simplu, usor de inteles pentru toata lumea.
Cel mai mult m-au impresionat ultima replica din film "no matter what, I'll always be with you". Da, suna lame, dar in ochii mei a adus in prim plan celebra replica "so this ain't no bullshit after all". Astia chiar vorbeau serios, si noi ziceam ca parintii nostrii sunt old-fashioned. We didn't really understood actually, I know I didn't. But now it's all so clear, anxiety is almost worn out, distances are shrinked and metaphores come in a whole new form, shape, color. No one gets it... no one sits and listens... it's quite so sad. A doua chestie impresionanta a fost melodia Colors of the wind (click) care mi-a dat tema de gindire, mi-a amintit cit de neroditoare e de fapt viata noastra intre 4 pereti, intre 3 strazi si 4 felinare, intre doua cafele si magia pierduta a unui sarut pe care majoritatea il dau ca si consecinta a dorintei avide de a simti ceva, orice, greseala care e: se cauta placerea fizica mai presus de orice. Am uitat de unde am pornit, cea mai mare greseala a noastra, a tuturor, am uitat ce ne tine in viata, ea, Mama. Si am mai uitat un lucru: ca nu avem suflet degeaba, nu suntem dotati cu o varietate mare de sentimente doar de dragul de a fii superiori animalelor (asa cum le numim noi).

Nu exista spatiu si timp pentru asa ceva, nu e posibil sa-l definesti, e un Lucru ce te invaluie pur si simplu, te face simti, asa ca simte, let go, don't be so afraid anymore... caci de fapt frica se naste din nestiinta. Simte-te liber sa stii.



So this is it... hope someone get's my message... this really is from the heart.

No comments: